0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tip van Anne - Mondhygiënist

  Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

  Bekijk ons assortiment

  Gengigel

  Gengigel is een dochtermerk van OraCoat, een groot mondverzorgingsmerk dat over de hele wereld de beste mondverzorgingsproducten levert. Het merk zorgt ervoor dat beschadigd tandvlees in een mum van tijd (weer) tot het verleden behoort. Het merk heeft onder andere mondgels, mondspoelingen en mondsprays. Gengigel is niet alleen te gebruiken bij onts Toon meer

  Merken

  Kenmerken

  Prijs

  -
  9 Producten

  Gengigel is een dochtermerk van OraCoat, een groot mondverzorgingsmerk dat over de hele wereld de beste mondverzorgingsproducten levert. Het merk zorgt ervoor dat beschadigd tandvlees in een mum van tijd (weer) tot het verleden behoort. Het merk heeft onder andere mondgels, mondspoelingen en mondsprays. Gengigel is niet alleen te gebruiken bij ontstoken en bloedend tandvlees, maar ook bij andere tandvleesproblemen en/of wondjes in de mond.

  Herstellen en verzorgen van tandvlees en andere zachte weefsels in de mond

  De producten van Gengigel zijn speciaal ontwikkeld voor het herstellen en verzorgen van tandvlees en andere zachte (tijdelijk) geïrriteerde of ontstoken weefsels in de mond. Tandvleesirritaties en tandvleesontstekingen komen vaker voor dan je denkt en kunnen op allerlei manieren ontstaan.

  Bepaalde zoete of zure voedingsmiddelen kunnen irritaties geven of leiden tot tandvleesontstekingen, maar een niet volledig juiste mondhygiëne is misschien wel de belangrijkste oorzaak van irritaties en/of ontstekingen. Wordt er namelijk onvoldoende langs de tandvleesrand of onder het tandvlees gereinigd? Dan kunnen daar op den duur namelijk ook irritaties of ontstekingen ontstaan. 

  Is er sprake is van een vorm van irritatie of een ontsteking? Maak dan gebruik van Gengigel om het paradontale bindweefsel zich sneller te laten herstellen en dit te verzorgen.

  Wat is de werkzame stof in Gengigel?

  De werkzame stof in Gengigel is hyaluron. Hyaluron is een stof die van nature in het lichaam voorkomt, voornamelijk in de buitenste lagen van gezond tandvlees. De stof zorgt ervoor dat het tandvlees weer stevig en gaaf wordt.

  Bij een ernstige irritatie of ontsteking van het tandvlees, of bij een lage weerstand, kan tandvlees moeite hebben met het zich herstellen. Door in een van zulke gevallen Gengigel te gebruiken, voeg je extra hyaluron aan op het tandvlees en de eventueel andere zachte weefsels in de mond en wordt de structuur ervan hersteld.

  Bij een zwelling of bloeding van het tandvlees, helpt Gengigel snel. De gel van Gengigel hecht zich aan het tandvlees en geeft de zachte weefsels de tijd om te genezen.

  Waarbij kun je Gengigel gebruiken?

  Gengigel kun je in allerlei situaties gebruiken. Gengigel is bijvoorbeeld te gebruiken bij kleine ontstekingen (gingivitis) of grotere ontstekingen (parodontitis). Daarnaast is Gengigel te gebruiken bij aften, bij terugtrekkend tandvlees of wanneer er implantaten zijn geplaatst. Door Gengigel aan te brengen bevorder je het weefselherstel.

  Welke verschillende varianten Gengigel zijn er?

  De mondverzorgingsproducten van Gengigel zijn bij Kiesrijk.nl verkrijgbaar in de volgende drie varianten:

  • Gengigel Tandgel
   Gengigel Tandgel is een basisgel met een dubbele werking die het herstel van beschadigd zacht weefsel in de mond bevordert. Het hyaluron in de gel zorgt er ten eerste voor dat de beschadigde structuur van het zachte weefsel wordt hersteld door zich aan het slijmhuid te hechten. Het hyaluron in de gel heeft ten tweede een bloedstelpende werking die niet alleen de genezing van wondjes versnelt, maar ook maakt dat ze minder snel weer open gaan en/of gaan bloeden. Gengigel Tandgel is verkrijgbaar in een kleine tube van 20 ml en daarom gemakkelijk mee te nemen. Als je iedere keer nadat je iets hebt gegeten last hebt een gevoelig gedeelte in je mond, kun je tussen de maaltijden door wat Gengigel Gel op de aangedane plek aanbrengen om deze sneller te laten genezen.
  • Gengigel Mondspoeling
   Gengigel Mondspoeling, bij Kiesrijk.nl verkrijgbaar in flacons van 150 ml, kun je gebruiken op het moment dat er een irritatie of ontsteking ontstaat op een moeilijk bereikbare plek in de mond. Gengigel Mondspoelmiddel is een gerenommeerd mondwater dat niet alleen goed reinigt, maar ook weefselherstel bevordert.  Net als Gengigel Gel bevat Gengigel Mondspoeling hyaluron, dat de zachte weefsels in de mond sneller helpt genezen. Omdat het mondwater gemakkelijk door de hele mond spoelt, komt het gemakkelijker voorbij de tandvleesrand en onder het tandvlees, waar problemen zich eerder voordoen. Daarnaast is spoelen met Gengigel Mondspoeling heel zacht omdat er geen harde aanraking bij komt kijken (zoals met een borstel). Gengigel Mondspoelmiddel is daarom een aanrader als je last hebt van veel gevoelige irritaties of ontstekingen.
  • Gengigel Mondspray
   Gengigel Mondspray is verkrijgbaar in een handige flacon van 20 ml die je (ook) gemakkelijk mee kunt nemen. Het voordeel van een spray is dat, ook al is er minimaal contact met de aangedane plek, het hyaluron toch effectief wordt afgegeven. Gengigel Spray hoeft maar één of twee keer per dag te worden aangebracht om het herstel van zacht bindweefsel te bevorderen. De toevoeging van xylitol maakt de spray bovendien veilig om te gebruiken voor diabetici.

  Meer weten over de producten van Gengigel?

  Heb je vragen over een van de producten van Gengigel die wij verkopen? Aarzel dan niet, maar stuur ons een berichtje via: [email protected]. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur antwoord. Koop bij de specialist in mondverzorging en investeer in je eigen gezondheid en/of dat van je kleintje(s). Op Kiesrijk.nl vind je een ruim aanbod aan Gengigel producten.