0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Tweedekans producten

  Zonde om weg te gooien!

  Bekijk het tweedekans aanbod

  Curasept

  Curasept is een merk dat zich richt op de ontwikkeling van tand(vlees)verzorgingsproducten met chloorhexidine (CHX). CHX is een stof die antibacteriële eigenschappen in zich draagt. Aan elk van de tandpasta's, gels en mondspoelmiddelen van het Curasept is CHX in kleine hoeveelheden toegevoegd. CHX helpt cariës (gaatjes) en tandvleesinfecties te h Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  32 Producten

  Curasept is een merk dat zich richt op de ontwikkeling van tand(vlees)verzorgingsproducten met chloorhexidine (CHX). CHX is een stof die antibacteriële eigenschappen in zich draagt. Aan elk van de tandpasta's, gels en mondspoelmiddelen van het Curasept is CHX in kleine hoeveelheden toegevoegd. CHX helpt cariës (gaatjes) en tandvleesinfecties te helpen voorkomen. Niet gek, dus, dat de diverse producten van Curasept perfect zijn om (ernstige) tand(vlees)problemen mee te behandelen of om na tandheelkundige ingrepen te gebruiken en zo het genezingsproces te versnellen.

  Anti Discoloration System (ADS)

  De producten van Curasept werken volgens het zogeheten Anti Discoloration System (ADS). ADS helpt de kans op het ontstaan van vlekken en smaakverlies voorkomen door de twee chemische reacties die leiden tot pigmentatie (verkleuringen) af te remmen, zonder hierbij de anti-plak werking in de weg te zitten.

  Let op! Om zeker te weten dat een van de producten van Curasept de oplossing is voor jouw specifieke (tandvlees)problemen, raden we je aan om altijd eerst een tandarts of mondhygiënist te raadplegen en het nooit zomaar te gaan gebruiken.

  Curasept tandpasta

  Alle gel-tandpasta's van Curasept bevatten (natrium)fluoride. Fluoride draagt bij aan de ontwikkeling van sterke tanden en gezond tandvlees. De tandpastalijn van Curasept bestaat uit drie verschillende tandpasta's die van elkaar afwijken op grond van de hoeveelheid CHX die ze bevatten, uitgedrukt in een percentage. De verschillen in percentage CHX zorgen ervoor dat elke Curasept tandpasta voor een ander tandheelkundig probleem kan worden gebruikt. Hieronder lees je daar meer over.

  Curasept Gel Tandpasta 0,05% Chloorhexidine

  Curasept Gel Tandpasta 0,05% chloorhexidine heeft de laagste dosis chloorhexidine en kan (daarom) lang achter elkaar worden gebruikt, maar wel maximaal 4 tot 6 maanden. Deze gel-tandpasta is vooral ideaal om te gebruiken als je de kans op cariës (gaatjes) wil verkleinen en is met name geschikt voor mensen die een verhoogd risico lopen op het krijgen van gaatjes en/of voor wie (mechanisch) poetsen net wat lastiger is.

  Curasept Gel Tandpasta 0,05% chloorhexidine is daarnaast ideaal om te gebruiken voor de behandeling van milde gingivitis (ontstoken tandvlees). Mensen die een beugel dragen of implantaten hebben, kunnen ook baat hebben bij het gebruik van deze gel-tandpasta.

  Curasept Gel Tandpasta 0,12% chloorhexidine

  Curasept Gel Tandpasta 0,12% chloorhexidine heeft een iets hogere dosis chloorhexidine en kan (daarom) maximaal tussen de 4 en maximaal 6 weken achter elkaar worden gebruikt. Deze gel-tandpasta is geschikt voor mensen met ernstige tandvleesproblemen of die last hebben van ontstekingen rond tandheelkundige implantaten.

  Curasept Gel Tandpasta 0,12% chloorhexidine is daarnaast geschikt voor mensen met gevoelig tandvlees, mensen die een beugel of kunstgebit dragen en mensen met orale mucositis. Orale mucositis kan ontstaan na behandelingen in de vorm van chemotherapie of bestraling die het slijmvlies van de mond beschadigen. De gel-pasta draagt bij aan het herstel van het beschadigde slijmvlies.

  Curasept Gel Tandpasta 0,20% chloorhexidine

  Curasept Gel Tandpasta 0,20% chloorhexidine heeft de hoogste dosis chloorhexidine en kan (daarom) maar kort achter elkaar worden gebruikt, om precies te zijn maximaal 2 weken. Deze gel-tandpasta is onder meer goed om te gebruiken na chirurgische ingrepen en helpt ontstekingen in de mond te voorkomen.

  Curasept Gel Tandpasta 0,20% chloorhexidine kan ook worden gebruikt bij ernstige gevallen van tandvleesontstekingen, ontstekingen rond implantaten en tijdens oncologische behandelingen. 

  Curasept ADS Parodontaal Gel - 1% Chloorhexidine - 30 ml

  Curasept ADS Parodontaal Gel - 1% Chloorhexidine - 30 ml is een gel op basis van 1% chloorhexidine. De chloorhexidine uit de gel hecht zich tot 12 uur na het spoelen aan het tandoppervlak en het tandvlees en biedt een langdurige en effectieve bescherming.

  Curasept ADS Parodontaal Gel - 1% Chloorhexidine - 30 ml is ook te gebruiken bij tijdelijke problemen in de vorm van een ontsteking rond een implantaat of onder een kunstgebit. Het voordeel van deze gel is dat je deze heel lokaal, precies op de aangedane plek kunt aanbrengen.

  De gel zit in een handige kleine tube. Met behulp van deze tube kun je heel eenvoudig een kleine hoeveelheid op een rager, een zachte tandenborstel of rechtstreeks in de aangetaste pocket kunt spuiten. Op die manier kun je heel gericht parodontitis of mucositis aanpakken.

  Let op! Curasept Parodontale Gel mag slechts 10 tot 14 dagen achter elkaar worden gebruikt en enkel op de aangetaste plekken worden aangebracht.

  Curasept mondspoeling

  Alle mondspoelmiddelen van Curasept bevatten – behalve chloorhexidine (CHX) – ook hyaluronzuur (HA) en Polyvinylpyrrolidone-vinylacetaat (PVP-VA).

  Net als CHX, beschikt ook HA antibacteriële eigenschappen en versterkt ook HA op actieve de zachte weefsels in de mond. Dit alles bevordert de genezing en vermindert eventuele zwellingen. Wist je verder dat HA bovendien het immuunsysteem versterkt en dat bacteriën in de mond hierdoor nóg minder kans krijgen om schade aan te richten?

  PVP-VA hecht zich aan het slijmvlies in de mond en vormt een beschermende laag over zowel de tanden als het mondslijmvlies. Hierdoor is de stof en dus ook elk mondspoelmiddel van Curasept ideaal voor het actief bevorderen van wondgenezing, bij een kleinere irritatie of na een doorgaans iets grotere chirurgische ingreep. Curasept mondspoelmiddelen zijn verkrijgbaar in de volgende drie varianten:

  Curasept 0,05% chloorhexidine mondspoelmiddel

  Curasept 0,05% mondspoelmiddel kan worden gebruikt op de momenten waarop tandenpoetsen (tijdelijk) net wat lastiger is, bijvoorbeeld door de tandheelkundige apparatuur die je draagt.

  Het mondspoelmiddel voorkomt effectief het ontstaan van cariës (gaatjes) en gingivitis en ondersteunt de mondhygiëne. De beperkte hoeveelheid chloorhexidine maakt dat dit mondspoelmiddel 4 tot 6 maanden achter elkaar kan worden gebruikt. 

  Curasept 0,12% chloorhexidine spoelmiddel

  Curasept 0,12% mondspoelmiddel bevat net iets meer chloorhexidine en is daarom ideaal ter ondersteuning van de mondhygiëne als je bijvoorbeeld een beugel draagt.

  Het mondspoelmiddel ondersteunt de mond bij (ernstige) tandvleesontstekingen, orale mucositis en/of ontstekingen rondom implantaten. Vooral mensen met zeer gevoelig tandvlees hebben baat bij het gebruik van de 0,12% variant. Let op: Curasept 0,12% chloorhexidine mondspoelmiddel mag maximaal 4 tot 6 weken worden gebruikt.

  Curasept 0,20% chloorhexidine mondspoelmiddel

  Curasept 0,20% mondspoelmiddel bevat de hoogste concentratie chloorhexidine en kan daarom slechts 1,5 week achter elkaar worden gebruikt, bijvoorbeeld na een chirurgische ingreep. 

  Na een chirurgische ingreep is de mond vaak nog een tijdje heel gevoelig. Regelmatig poetsen kan in zo'n geval erg pijnlijk zijn. Spoelen met Curasept 0,20% chloorhexidine mondspoelmiddel is een perfecte manier om om toch zoveel mogelijk plekken in de mond te reinigen.

  Daarnaast kun je met behulp van het mondspoelmiddel de aangedane gebied goed schoon houden, wat ontstekingen kan helpen voorkomen.

  Tot slot zijn mensen die kampen met ernstige gingivitis gebaat bij het gebruik van dit product.

  Meer informatie over de producten van Curasept?

  Heb je vragen over een van de producten van Curasept die je bij ons kunt bestellen? Aarzel dan niet, maar stuur ons een berichtje via: [email protected]. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur antwoord. Koop bij de specialist in mondverzorging en investeer in je eigen gezondheid. Op Kiesrijk.nl vind je een breed assortiment aan Curasept producten.