Terug

Yess! Direct 5% korting bij aanmelding nieuwsbrief

Interprox

Filters

Interprox

Interprox Ragers behoort tot één van de meeste betrouwbare merken als het gaat om reiniging tussen tanden en kiezen.

Interprox is onderdeel van Dentaid. Dit is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich inzet om de mondgezondheid van de samenleving te verbeteren door middel van educatie, (wetenschappelijk) onderzoek en ontwikkeling. Hierbij staan onder meer de kwaliteit en de duurzaamheid van hun spullen centraal. Dat merk je meteen als je één van hun producten gebruikt.

 

Waarom is het reinigen met Interprox Ragers belangrijk?

Al vanaf jonge leeftijd leer je dat het belangrijk is om elke dag twee keer per dag 2 minuten je tanden te poetsen. Wist je dat naast het tandenpoetsen het gebruik van ragers ook dagelijks wordt aanbevolen? Je tandenborstel kan namelijk maar 70% van de etensresten en tandplak weghalen. Voor het weghalen van de overige resten wordt het reinigen met ragers en het spoelen mondspoeling aangeraden.

 

Interprox Ragers dragen bij aan een goede mondverzorging door grondig te reinigen bij de interdentale ruimtes tussen je tanden en kiezen. Het gebruik van deze tandenragers voorkomt mondproblemen, zoals tandplak, verkleuringen, slechte adem, tandgevoeligheid, bloedend tandvlees en gaatjes.

 

Wat zijn de voordelen van Interprox Ragers?

Dankzij Interprox ragers kun je de moeilijk bereikbare plekken in je mond toch reinigen. Het is belangrijk dat je voor jouw gebit de juiste maat tandenrager kiest, omdat je anders niet het gewenste effect krijgt. Een te grote rager kan bijvoorbeeld voor ongewenste beschadigingen zorgen, terwijl een te kleine tandenrager overal niet voldoende bij kan. Je wil natuurlijk dat een Interprox rager bijdraagt aan een schoner en gezonder gebit.


Kiesrijk.nl verkoopt twee soorten Interprox ragers (zowel in grootverpakking als in losse varianten), namelijk:

Kenmerken Interprox Plus ragers

 • Een stevig handvat met een handige hoek van 90 graden.
 • Een gecoat ijzerdraadje ter bescherming van je gebit.
 • Dagelijks gebruiken om gebitsproblemen te voorkomen.
 • Borstelharen in twee kleuren: zwarte haren om aan te geven wanneer de Interprox Rager vervangen moet worden; witte haren om te laten zien waar bloedend tandvlees zit.
 • Voorzien van plastic kapje voor bescherming van de borstelharen (niet bij Interprox Grijs en Zwart).


Welke maten zijn er van de Interprox Plus ragers?

Interprox Plus ragers zijn er in 9 verschillende maten. Iedere maat heeft zijn kleur, zodat dit makkelijk te onthouden is. De Interprox roze is de kleinste rager en de Interprox zwart de grootste. In onderstaande tabel zie je bij borsteldikte ook dubbele maten staan. Dit betekent dat de Interprox rager Conisch is. Oftewel meerdere maten in 1 rager. De vorm loopt dan uit als een kerstboom. Het belangrijkste kenmerk van de Interprox Plus ragers is dat deze in een hoek van 90 graden loopt, zodat je gemakkelijk bij de achterste tanden en kiezen kan komen. 

Interprox Plus

Kleur

ø Borsteldikte

Interprox Plus Nano

bbb

1.9 mm 

Interprox Plus Super Micro

bbb

2 mm 

Interprox Plus Micro

bbb

2.4 mm 

Interprox Plus Mini

bbb

3 mm 

Interprox Plus Mini Conical

bbb

2 - 4 mm 

Interprox Plus Conical

bbb

3 - 5 mm 

Interprox Plus Maxi

bbb

4.2 - 5.7 mm 

Interprox Plus X-Maxi

bbb

4.5 - 9 mm 

Interprox Plus XX-Maxi

bbb

6 - 11 mm

* PHD (Passage Hole Diameter) geeft de minimale ruimte aan waartussen de interdentale rager gestoken kan worden. Het is belangrijk dat het borsteltje losjes in de tussenruimte gestoken wordt. Alleen de borstelhaartjes (dus niet het ijzerdraadje) mogen in contact komen met de tanden en het tandvlees.

 

Kenmerken Interprox Premium ragers

 • Recht model.
 • Met een comfortabele grip.
 • Interprox Premium ragers zijn flexibel én stevig.
 • Het ijzerdraadje in het midden van de tandenrager is omwikkeld met een coating, die tanden, kiezen en implantaten beschermt.
 • Voorzien van plastic kapje voor bescherming van de borstelharen.

 

Welke maten zijn er van Interprox Premium ragers? 

Interprox Premium tandenragers zijn er in 8 maten. Het belangrijkste kenmerk van de premium ragers is dat de Interprox rager recht is. Deze tandenragers van Interprox zijn daarom het meest geschikt om voorin de mond te gebruiken. Ook bevat het een antislip handvat zodat de rager stevig tussen de vingers ligt. De roze rager is het kleinst en de paarse Interprox rager het grootst. Ook bij de Interprox Premium ragers zijn er dubbele maten, dit betekent dat er meerdere maten in 1 rager zitten. Bijvoorbeeld de Interprox Premium Rood en Interprox Premium Blauw. Dit noemen we conische ragers. Deze 2 voorbeelden zijn gangbare maten en worden vaak gekocht. 

Interprox Premium

Kleur

ø Borsteldikte

Interprox Premium Nano

bbb

1.9 mm 

Interprox Premium Super Micro

bbb

2 mm 

Interprox Premium Micro

bbb

2.4 mm 

Interprox Premium Mini

bbb

3 mm 

Interprox Premium Mini Conical

bbb

2 - 4 mm 

Interprox Premium Conical

bbb

3.5 - 6 mm 

Interprox Premium Cylindrical

bbb

3.5 mm 

Interprox Premium Maxi

bbb

6 mm 

* PHD (Passage Hole Diameter) geeft de minimale ruimte aan waartussen de interdentale rager gestoken kan worden. Het is belangrijk dat het borsteltje losjes in de tussenruimte gestoken wordt. Alleen de borstelhaartjes (dus niet het ijzerdraadje) mogen in contact komen met de tanden en het tandvlees.

Twijfel je over de juiste maat? Vraag advies aan je tandarts of mondhygiënist, neem contact met onze klantenservice of bekijk Kiesrijk's Keuzehulp voor tandenragers

 

Welk effect heeft Interprox gel?

Als je twee keer per dag grondig poetst en de Interprox Ragers combineert met het gebruik van Interprox gel, heb je dé beste combinatie te pakken voor een uitstekende mondverzorging. Deze gel is speciaal samengesteld om tandplak tussen tanden en kiezen te verwijderen. Je kunt het op het borsteltje van de Interprox Rager aanbrengen en zo goed tussen alle interdentale ruimtes komen.

 

Hoe gebruik je Interprox Ragers?

 1. Plaats de Interprox Rager tussen tanden of kiezen en duw deze voorzichtig maar met enige druk de ruimte in. Er mag enige weerstand bestaan, maar druk absoluut niet te hard door.
 2. Beweeg de borstel een paar keer heen en weer en verwijder alle etensresten en bacteriën.
 3. Doe dit bij elke ruimte tussen je tanden en kiezen: eerst vanaf de buitenzijde en daarna vanaf de binnenzijde.
 4. Maak de Interprox Rager na afloop schoon en laat deze goed drogen. De tandenrager kan meerdere keren gebruikt worden.
Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Kiesrijk.nl 9.1 / 10 - 4900 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »