Terug

Kiesrijk's Keuzehulp voor mondwater

Mondspoeling is een belangrijke aanvulling op het tandenpoetsen. Enkel je tanden poetsen is namelijk niet genoeg!

Kiesrijk's Keuzehulp voor mondwater

De resterende bacteriën kunnen verwijderd worden door je mond te spoelen met mondwater. De reden om een mondspoeling te gebruiken kan per persoon verschillen, de een gebruikt het om een frisse adem te krijgen en een ander gebruikt het om ontstoken tandvlees te bestrijden.

Met een assortiment vol verschillende soorten mondwater kan het aanbod soms wat overweldigend zijn. Ben je op zoek naar de beste mondspoeling? Wat nou het beste mondwater voor jou is verschilt per persoon en is afhankelijk van je wensen en voorkeuren.

Het juiste mondwater voor jouw gebit

Om je te helpen in jouw zoektocht naar het perfecte mondspoelmiddel is het handig om jezelf wat vragen te stellen met betrekking tot het soort mondwater wat je zoekt, bijvoorbeeld:

 • Wil je de moeilijk bereikbare plekken grondig reinigen met actieve zuurstof?
 • Wil je wittere tanden krijgen?
 • Wil je beginnende gaatjes tegengaan?
 • Heb je last van ontstoken tandvlees?
 • Heb je last van gevoelige tanden?
 • Heb je last van een droge mond?
 • Heb je last van een slechte adem?
 • Heb je last van aften of mondzweertjes?
 • Draag je een beugel of ander orthodontisch apparaat?
 • Ben je net geopereerd?

 

Waarom mondwater gebruiken?

Na het poetsen van de tanden blijven er altijd nog wat bacteriën achter in de mond. Als deze niet verwijderd worden, kan dit leiden tot tandplak, tandsteen, ontstoken tandvlees, gaatjes of andere kwalen. Een mondspoelmiddel stimuleert het spoelende effect in de mond wat een goede aanvulling is op de mondhygiëne naast het standaard tandenpoetsen van 2x twee minuten per dag. In principe zijn alle soorten mondwater goed voor de mondgezondheid maar er zijn ook speciale soorten mondspoeling die tandplak tegengaan, zorgen voor gezonder tandvlees of die bijvoorbeeld een slechte ademgeur tegengaan.

 

Mondwater met actieve zuurstof

De bacteriën die in je mond leven zijn goede en slechte bacteriën. De slechte bacteriën zorgen voor een slechte adem, gaatjes en tandvleesontsteking. Daarentegen zijn de goede bacteriën essentieel voor je mondgezondheid. Deze bacteriën gaan zitten op plekken met weinig zuurstof zoals achter in de mond, tussen de tanden en kiezen en onder de tandvleesrand: op moeilijk te bereikbare plekken. Een zuurstofmolecuul is zo klein dat door kan dringen tot deze moeilijk te bereikbare plekken en het kan helpen om slechte bacteriën te elimineren. Actieve zuurstof stimuleert de goede bacteriën en helpt in de bestrijding tegen slechte bacteriën.

Een mondspoeling op basis van actieve zuurstof herstelt het pH niveau in de mond en bevordert de natuurlijke balans waarbij de goede bacteriën worden ondersteund. Bluem Mondwater bevat Actieve Zuurstof en houdt de tanden gezond. De toegevoegde actieve zuurstof wordt verkregen uit honing en zorgt hierdoor voor een frisse adem en een fijn gevoel. Bluem Mondwater is vrij van fluoride en alcohol waardoor het ook perfect te gebruiken is voor mensen die een implantaat dragen en mensen die last hebben van een droge mond.

Wanneer je behoefte hebt aan een nog hogere concentratie actieve zuurstof dan is er de Bluem Oxygen Fluid Mondwater. Het is milder dan de reguliere Bluem Mondwater en bevat evenals geen alcohol of fluoride. De Bluem Oxygen Fluid is een neutraal mondwater wat niet agressief is, hierdoor voorkom je irritaties en genezen wonden sneller. Dit maakt het een zeer geschikt mondwater voor mensen met een zeer gevoelige mond, mensen die implantaten dragen, na een operatie of na chemotherapie.

 

Mondwater voor wittere tanden

Veel mensen willen graag wittere tanden zonder hiervoor naar de tandarts te moeten gaan om de tanden te laten bleken. Tanden verkleuren wanneer je dranken als thee, koffie of rode wijn drinkt. Ook bij kleurhoudende gerechten kunnen je tanden en kiezen gaan verkleuren. Het zuurgehalte in de dranken en etenswaren tasten je tanden aan en veroorzaken een gele aanslag. Door naast een whitening tandpasta ook de mond te spoelen met een whitening mondwater kan je wittere tanden krijgen.

 • Met het Vitis Whitening mondwater herstel je het tandglazuur en verwijder je aanslag van tanden en kiezen. Tevens wordt tandsteenvorming tegengegaan. Het Vitis Whitening mondspoelmiddel is geschikt voor dagelijks gebruik doordat schadelijke bestandsdelen als peroxiden of middelen met een schurende werking zijn weggelaten.
 • Met GUM Original White Mondwater los je vlekken op je tanden en kiezen op een milde manier op. Het bevat geen agressieve ingrediënten en dankzij de GUM Stain Clear formule met Micro-bubble schuim heb je een verbeterde vlekverwijdering. Door de toegevoegde fluoride en isomalt wordt het glazuur versterkt en beschermd.

 

Mondwater tegen beginnende gaatjes

Bacteriën die in de mond blijven zitten tasten de glazuurlaag van je tanden aan waardoor je meer risico loopt op gaatjes. De zuren die gaatjes veroorzaken krijgen meer kans als je een lage weerstand hebt of een calciumtekort hebt. Er vind dan verzwakking van het tandglazuur plaats omdat de glazuurdichtheid lager wordt op het tandoppervlak. Maar dit proces kan omgekeerd worden door je gebit te ondersteunen met producten die helpen om je tandglazuur te versterken zodat gaatjes voorkomen worden.

 • Met Vitis Anticaries Mondwater draag je actief bij aan het voorkomen van gaatjes en gaat tandbederf tegen. Door de milde formule is deze mondspoeling geschikt voor dagelijks gebruik. Door de meervoudige werking van Vitis Anticaries Mondwater herstel, versterk en verzorg je het tandglazuur waardoor je gaatjes actief tegen gaat en je het gebit gezond houdt.

 

Mondwater bij ontstoken tandvlees

Wanneer je last hebt van ontstoken tandvlees? Dit uit zich vaak in een opgezwollen en donkerrode huid rondom de tanden en gaat vaak gepaard met een hoop pijn. Doordat je tandvlees geïrriteerd is door de ontsteking zet alles wat in aanraking komt met het tandvlees om in pijnprikkels. Maar dit kan verholpen worden! Tandvleesontsteking is vaak het gevolg van een slechte mondhygiëne. Door twee keer per dag te poetsen én speciaal mondwater voor ontstoken tandvlees te gebruiken kan je het tandvlees versterken zodat je minder pijn ervaart en het zorgt er voor dat je in de toekomst minder snel ontstoken tandvlees zult krijgen.

 • De Perio-Aid Active Control Mondspoeling 0,05% is een mondwater met de werkzame stof chloorhexidine. Chloorhexidine is effectief in het verwijderen van tandplak en de bloeding van het tandvlees te reduceren, tevens werkt het antibacterieel.
 • Een mondwater zonder chloorhexidine wat ook werkt tegen ontstoken tandvlees is de Vitis Gingival Mondspoeling (Vitis Gezond Tandvlees). Het heeft een aangename smaak en is mild in de mond doordat het geen alcohol bevat. Vitis Gingival mondwater is effectief in het tegengaan van bloedend en geïrriteerd tandvlees en versterkt en verzorgt het tandvlees zodat tandvleesontsteking niet terug kan komen.

 

Mondwater bij gevoelige tanden

Gevoelige tanden worden veelal veroorzaakt door terugtrekkend tandvlees of door tandpijn. Voornamelijk tijdens het eten en drinken kan je veel pijnprikkels ervaren die tot diep in je gebit doordringen, dit wordt ook wel zenuwpijn genoemd. Het is een uiting van gevoelige tanden maar kan ook voorkomen bij ontstoken tandvlees of gevoelige tanden na een bleeksessie. Om je tanden goed te reinigen en te beschermen voor verdere ontstekingen is het aan te raden om met een speciaal mondwater voor gevoelige tanden te spoelen. Door naast een tandpasta voor gevoelige tanden ook mondwater te gebruiken verhoog je de effectiviteit van de ingrediënten waardoor je minder last zult ervaren van gevoelige tanden.

 • De Vitis Sensitive Mondspoeling helpt tegen gevoelige tanden, is fris van smaak en bevat geen alcohol of gluten. Door de toegevoegde fluoride ben je beter bestand tegen gaatjes en wordt het glazuur versterkt.

 

Mondwater bij een droge mond

Een droge mond wordt vaak veroorzaakt door een niet optimale speekselproductie. Dit kan komen door stress, ouder worden, een medische aandoening, het gebruik van bepaalde medicatie of door hormonale schommelingen. Het hebben van een droge mond is voor veel mensen een vervelend gevoel, maar het is ook nadelig voor je mondgezondheid doordat speeksel normaliter een natuurlijke barrière vormt tegen bacteriën. Wanneer je een droge mond hebt krijgen bacteriën meer kans om zich in de mond uit te breiden wat mogelijke gevolgen heeft als gaatjes, een slechte adem, aften, tandplak, tandvleesontsteking of andere problemen. Door gebruik te maken van mondwater speciaal voor mensen met een droge mond kan je de mondgezondheid verbeteren en een droge mond tegengaan.

 • Met de GUM Hydral Mondspoeling bescherm je je gebit wanneer je last hebt van een droge mond. Het hydrateert de droge mond en vormt een beschermende laag over het mondweefsel zodat bacteriën zich minder goed op kunnen hopen.
 • Het Dentaid Xeros Mondwater stimuleert de aanmaak van speeksel waardoor de mond gehydrateerd wordt. Deze mondspoeling bevochtigd de mond en beschermt het tandglazuur. Een slechte adem wordt voorkomen en bacteriën worden gedood. Ook werkt Dentaid Xeros bij tandirritaties en tandvleesirritaties.

 

Mondwater tegen een slechte adem

Wanneer je last hebt van een slechte adem dan is dit enorm vervelend voor jezelf en voor de mensen om je heen. Het hebben van een slechte adem kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan het nuttigen van sterke gekruid eten, het drinken van alcohol, of door te roken. Dit zijn allemaal vormen van een tijdelijke slechte adem. Maar wanneer je altijd last hebt van een slechte adem, noemen we dit halitose, mensen merken dit zelf vaak niet en het is alles behalve zeldzaam aangezien één op de zeven mensen halitose heeft. De permanente slechte adem wordt veroorzaakt door bacteriën en voedselresten die achterblijven op het achterste gedeelte van de tong, wat we tongbeslag noemen. Deze wittige aanslag geeft een zwavelachtige geur af. Door een speciaal mondwater voor halitose te gebruiken kan je het tongbeslag aanpakken en de slechte geur bestrijden.

 • Het Halita Mondwater is een effectief middel tegen een slechte adem door de antibacteriële werking die het heeft. Met de mondspoeling van Halita kan je tongbeslag, bacteriën, etensresten en zwavelgassen effectief bestrijden. Aangezien er iedere dag weer nieuwe bacteriën in de mond vormen is het belangrijk dat je dit middel dagelijks gebruikt, dan zal je binnen enkele dagen verandering merken. Een slechte adem zal drastisch verminderen of zelfs verdwijnen.
 • Ook GUM HaliControl verwijdert bacteriën in de mond die een slechte adem veroorzaken. De zwavelgeur wordt niet alleen geneutraliseerd na gebruik van deze mondspoeling, maar wordt ook voorkomen. Zo neutraliseer je direct de slechte geur en krijg je er een frisse, aangename adem voor terug. Beide mondspoelmiddelen bevatten tevens geen alcohol waardoor het ook gebruikt kan worden als je last hebt van een droge mond in combinatie met een slechte adem.

 

Mondwater tegen aften en mondzweertjes

Aften zijn een soort blaren, ook wel mondzweren genoemd doordat de blaasjes ontstaan in de mond. Het is een wit/grijs plekje met daaromheen een rode geïrriteerde rand. Aften in de mond zijn zeker niet zeldzaam en één op de vijf mensen heeft er wel eens last van. Meestal ontstaan aften aan de binnenkant van de wangen, aan de binnenkant van de lippen, onder de tong en op het tandvlees. Door een speciale mondspoeling tegen aften te gebruiken heb je directe pijnverlichting en kunnen je aften sneller genezen.

 • Met GUM Aftaclear Mondspoeling kan je aften verhelpen voor jong (vanaf 7 jaar) en oud. Dit mondwater voor aften legt een beschermend laagje over de pijnlijke aften en zorgt direct voor pijnverlichting. Doordat de aften beschermd zijn help je de verergering, verspreiding of de terugkeer van aften. De GUM Aftaclear Mondspoeling werkt vanaf het eerste gebruik en zorgt voor een directe en langdurige verlichting van pijnklachten door aften.

 

Mondwater bij een beugel of andere orthodontische apparaten

Wanneer je een beugel draagt, loop je een verhoogd risico op gaatjes doordat het orthodontische apparaat op je tanden zit bevestigd waardoor je op deze plekken minder makkelijk je tanden kunt reinigen. Daarom is het slim on naast twee keer per dag minimaal twee minuten te poetsen, ook een speciaal mondreinigingsmiddel voor orthodontische apparaten te gebruiken. Mondwater voor beugels komt namelijk om plekken waar je met een tandenborstel maar moeilijk bij kunt en zo verbetert het je mondgezondheid.

 • Met Vitis Orthodontic Mondspoeling bescherm je je gebit tegen gaatjes en tandvleesproblemen. De irritaties die in je mond vormen door een beugel of ander orthodontisch apparaat worden verlicht na gebruik van het mondwater. Het Vitis Orthodontic Mondwater biedt net dat stukje extra verzorging wat je hard kan gebruiken in de periode met een beugel.
 • Daarnaast is er het GUM Ortho Mondwater wat extra ondersteuning biedt voor grondige reinigen van het gebit, voornamelijk wanneer je een beugel draagt. De GUM Ortho Mondspoeling versterkt het tandglazuur waardoor de natuurlijke beschermlaag van je gebit weer hersteld wordt. Door de speciale formule met toegevoegde fluoride ben je beter beschermd tegen gaatjes, verminder je de vorming van tandplak en voorkom je verkleuringen. Het middel heeft een verzachtende en kalmerende werking op het tandvlees en geeft een frisse en aangename smaak af.

 

Mondwater na een operatie of chirurgische ingreep

Wanneer je net bent geopereerd in je mond zoals het verwijderen van de verstandskiezen bij een kaakchirurg of een andere chirurgische ingreep, is het erg belangrijk om je mond goed te verzorgen. Na een operatie wordt er vaak een chloorhexidine mondspoeling aangeraden omdat het gebit na een ingreep behoorlijk gevoelig is voor ontstekingen en infecties door bacteriën in de mond. Soms is het na een operatie ook behoorlijk lastig of zelfs onmogelijk om fatsoenlijk de tanden te poetsen. Een mondwater met chloorhexidine is speciaal ontwikkeld tegen ontstekingen en vormt de beste ondersteuning om het gebit na een operatie weer zo snel mogelijk terug naar normaal te krijgen.

 • Onze bestverkochte mondspoeling met chloorhexidine is de Perio-Aid Intensive Care Mondspoelmiddel 0,12%. Dit mondwater is eenvoudig te gebruiken, heeft geen vieze smaak en is zeer effectief in de eliminatie van bacteriën. Doordat er geen alcohol in Perio-Aid Intensive Care zit heb je geen last van een prikkende ervaring tijdens het spoelen. Echter doodt dit middel niet alleen de slechte bacteriën maar ook de goede bacteriën die van nature in de mond aanwezig zijn. Daarom moet je Perio-Aid Intesive Care Mondspoelmiddel 0,12% niet langer gebruiken dan door je tandarts geadviseerd wordt.
 • Een mondspoeling die wij adviseren na een operatie wat geen chloorhexidine bevat is het Bluem Oxygen Fluid Mondwater. Deze mondspoeling werkt door de hoge concentratie aan actieve zuurstof. Dit versnelt de genezing van wonden en het herstelproces na medische ingrepen. Het is een zeer milde formule waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige mond. Naast dat het geschikt is voor mensen die net een operatie hebben gehad is Bluem Oxygen Fluid ook geschikt voor mensen die radio- of chemotherapie hebben.
Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Kiesrijk.nl 9.1 / 10 - 5224 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »