0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Kiesrijk's Keuzehulp voor tandenstokers

  Tussen tanden en kiezen blijven vaak etensresten en bacteriën zitten, omdat de dikke borstelharen van een tandenborstel hier niet goed tussen kunnen reinigen. Het is daarom aan te raden om goed tussen tanden en kiezen te reinigen, bijvoorbeeld met een tandenstoker, flosdraad of ragers.

  De ruimtes tussen tanden en kiezen worden ook wel interdentale ruimtes genoemd. Deze zijn meestal smaller tussen de voortanden dan tussen de kiezen achterin de mond. Hierdoor komt het vaak voor dat je meerdere maten tandenstokers, floss of ragers nodig hebt om alle etensresten en bacteriën goed te kunnen verwijderen.

  Door tandenstokers te gebruiken kan je gemakkelijk etensresten en bacteriën verwijderen die zijn blijven zitten tussen je tanden en kiezen. Als je dit verwijdert, heb je minder kans op ontstoken tandvlees, tandplak en gaatjes. Door dagelijks tandenstokers te gebruiken, verbeter je de mondgezondheid. Tandenstokers kunnen enorm helpen wanneer je last heb van gevoelige tanden, bloedend tandvlees of gingivitis.

   

  Wat zijn de beste tandenstokers?

  Tandenstokers heb je in verschillende soorten en maten. Zo heb je drie soorten materialen waar tandenstokers van gemaakt zijn: rubber, hout en plastic. Welke tandenstoker is nu de beste? Dit antwoord is uiteraard per persoon verschillend. We leggen je graag uit welke verschillende soorten tandenstokers er zijn en welk soort tandenstoker voor wie geschikt is. Zo creëren we een duidelijk overzicht van ons assortiment aan tandenstokers en kun je gemakkelijk het soort tandenstoker vinden wat bij jou past.

  Rubberen tandenstokers

  De rubberen tandenstokers zijn het meest gebruiksvriendelijk en daardoor een goede keus voor mensen die net beginnen met het gebruiken van tandenstokers. De rubberen tandenstokers zijn gemakkelijk in gebruik, doordat ze redelijk flexibel zijn. Hierdoor bewegen ze beter mee met de natuurlijke curve van je tanden en kun je makkelijker de interdentale ruimtes reinigen. Ook zijn rubberen tandenstokers de beste keus als je last hebt van ontstoken tandvlees (gingivitis) of gevoelige tanden, omdat de rubberen tandenstokers zachter voor je tandvlees zijn dan houten of plastic tandenstokers.

  • De TePe Easypick lijn bestaat uit drie verschillende mate zachte siliconen ragers waarmee je eenvoudig kunt reinigen tussen tanden en kiezen. De zachte filamenten zijn extra flexibel. Dat zorgt voor stimulatie en een betere doorbloeding met als gevolg gezonder tandvlees. Deze tandenstokers hebben een stevig handvat, waardoor je extra grip hebt. Een stevige en flexibele tandenstoker die perfect is voor beginners. Tevens zijn de Easypicks geschikt voor beugels, kronen en implantaten. Beschikbaar in de maten XS/S Oranje voor zeer smalle/smalle interdentale ruimtes, M/L Turquoise voor middelgrote tot grote interdentale ruimtes en XL Paars voor grote interdentale ruimtes.
  • De GUM Soft Picks hebben rubberen haartjes die haaks op de tandenstoker staan, dat zorgt voor een betere reiniging tussen tanden en kiezen. Ze dragen bij aan een betere doorbloeding van het tandvlees en zorgen voor gezonder en steviger tandvlees. De stevige rubberen haartjes bevatten een dun laagje fluoride dat de doorbloeding van het tandvlees extra stimuleert. Daarnaast zorgt de fluoride voor een beschermlaag tegen gaatjes. De Soft Picks Regular zijn geschikt voor smalle tot middelgrote interdentale ruimtes tot 2,1 mm. De GUM Soft Picks Comfort Flex hebben een ergonomisch antislip handvat en zijn flexibeler. De Comfort Flex Small zijn geschikt voor smalle interdentale ruimtes en de Comfort Flex Large zijn geschikt voor grote interdentale ruimtes.

  Houten tandenstokers

  Houten tandenstokers worden al jarenlang gebruikt en zijn een echte klassieker in het badkamerkastje. Houten tandenstokers zijn effectief in het verwijderen van etensresten en opgebouwde plakresten tussen tanden en kiezen, doordat hout van nature een schurende werking heeft. Ook zijn houten tandenstokers goedkoop én een duurzamer alternatief voor plastic of rubberen tandenstokers. De houten tandenstoker kan het tandvlees beschadigen als je er te hard mee overweg gaat. Daarom is het belangrijk om houten tandenstokers eerst vochtig te maken met speeksel of water. De natuurlijke smaak van hout is niet altijd lekker. Daarom bestaan er houten tandenstokers met een coating waar een smaakje aan zit, zoals de tandenstokers met mint.

  • Stimudent Tandenstokers Original hebben een normaal formaat en zijn gemaakt van Amerikaanse Lindeboom dat zacht en sterk is maar tegelijkertijd ook erg buigzaam. Door de driehoekige vorm passen de Stimudent tandenstokers perfecte tussen de tanden zonder af te breken of te splinteren.
  • Jordan Tandenstokers Green Clean dragen niet alleen bij aan een schoon en gezond gebit, maar ook aan een beter milieu. Deze tandenstokers zijn gemaakt van berkenhout uit duurzaam beheerde bossen en de verpakking is gemaakt van 100% gerecycled materiaal.
  • Jordan Tandenstokers Table Pack zijn stevige buigzame tandenstokers in een handige verpakking, waardoor hij niet kan ontbreken op de eettafel. De hygiënische tafeldispenser is ideaal als je met meerderde personen tandenstokers wil gebruiken of onderweg snel een tandenstoker wil gebruiken.

  Plastic tandenstokers

  Een alternatief voor houten tandenstokers zijn plastic tandenstokers. Deze zijn flexibeler dan houten tandenstokers, waardoor ze minder snel afbreken en ook niet kunnen versplinteren. Deze tandenstokers zijn erg effectief in het verwijderen van etensresten en opgehoopt tandplak. Plastic tandenstokers zijn van wat harder materiaal gemaakt dan houten tandenstokers. Hierdoor kunnen ze het tandvlees beschadigen als de tandenstokers verkeerd worden gebruikt.

  • De Jordan Tandenstoker Plastic zijn extra stevige plastic tandenstokers die hygiënisch in gebruik zijn. De uiteindes van de tandenstokers hebben elk een ander doel. De ene kant heeft een driehoekig profiel voorzien van een ruw oppervlak om interdentale ruimtes grondig en effectief te reinigen. De andere kant heeft een haakvormig uiteinde om de achterkanten van tanden te kunnen reinigen. Deze plastic tandenstokers hebben een neutrale smaak en zijn geschikt voor dagelijks gebruik voor iedereen met gemiddelde ruimtes tussen de tanden.
  • De Piksters Pikstix Plastic Tandenstokers Met Micro Holes zijn gemaakt van zacht en flexibel plastic, waardoor je gemakkelijk overal in je gebit bij kunt. Deze plastic tandenstokers hebben ribbels en kleine gaatjes, die tandplak en etensresten verwijderen in alle interdentale ruimtes om gaatjes te voorkomen. De tandenstokers hebben een ergonomisch handvat voor extra grip. De super smalle top zorgt ervoor dat je maximale reinigingscapaciteiten hebt.

  Tandenstokers met een smaakje

  Houten tandenstokers hebben over het algemeen niet een bepaald prettige smaak. Tegenwoordig worden er ook veel tandenstokers met een smaakje gemaakt. Deze houten tandenstokers zijn bewerkt en hebben vervolgens een laagje met mintsmaak gekregen. Hierdoor heb je niet de vervelende smaak van hout in je mond en je krijgt een frisse adem nadat je tussen je tanden en kiezen hebt gereinigd.

  • Stimudent Tandenstokers Mint hebben een normaal formaat net als de Stimudent Original, maar dan met een mint smaak. Het hout is zacht, sterk en zeer buigzaam, waardoor het niet splintert en veilig is om te gebruiken tussen tanden en kiezen. Dankzij de driehoekige vorm passen de Stimudent tandenstokers met mint perfect tussen je tanden, waardoor je tandplak verwijdert en tandvlees masseert met één beweging.
  • Lactona Intersticks Tandenstokers zijn dun, en daardoor zijn ze voor ieder gebit geschikt. De houten tandenstokers zijn gepolijst, kunnen gemakkelijk voedselresten en tandplak verwijderen en bevatten een frisse muntsmaak. De dubbelzijdige uiteindes zijn ook op moeilijk bereikbare plaatsen te gebruiken zoals achter in de mond.
  • Jordan Tandenstoker Double Ended Regular hebben een gemiddeld formaat en zijn dagelijks te gebruiken door iedereen met een gemiddelde ruimte tussen de tanden en kiezen. De houten tandenstokers zijn gemaakt van berkenhout, waardoor ze zacht en buigzaam zijn. Deze tandenstokers zijn voorzien van fluoride en een subtiele muntsmaak, waardoor ze actief zijn tegen gaatjes. De tandenstokers zijn aan beide uiteindes geslepen in een driehoekige vorm voor optimale en comfortabele reiniging.

  Dunne tandenstokers

  Als je geen grote ruimtes hebt tussen je tanden, kan het voorkomen dat de standaard tandenstokers te dik zijn om tussen jouw tanden en kiezen te gebruiken. Speciaal voor deze mensen zijn er ook extra dunne tandenstokers die gebruikt kunnen worden voor smalle interdentale ruimtes. Deze tandenstokers zijn gemaakt van hout, maar ze hebben een dunnere afsnede dan de gewone tandenstokers. Als je het lastig vindt om een tandenstoker tussen je tanden te krijgen, dan kan het lonen om een dunne tandenstoker te proberen.

  • De Stimudent Tandenstokers Dun zijn extra dunne tandenstokers die ondanks dat ontzettend sterk zijn doordat ze gemaakt zijn van Amerikaanse Lindeboom. Dit is een soort hout dat zacht, zeer sterk en zeer buigzaam is. Hierdoor splintert de tandenstoker niet en kun je hem veilig gebruiken als tandenstoker. De driehoekige vorm van de tandenstoker verwijdert tandplak én masseert het tandvlees in één.
  • De Jordan Tandenstoker Dun zijn ideaal voor het reinigen van smalle ruimtes tussen tanden en kiezen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken, omdat ze overal in het gebit bij kunnen en dragen bij aan een betere mondgezondheid. Deze tandenstokers zijn gemaakt van stevig berkenhout en zorgen voor een effectieve reiniging. De houten tandenstokers zijn aan beide uiteindes geslepen in een driehoekige vorm voor een optimale reiniging.
  • De Jordan Tandenstoker Extra Dun zijn ontworpen voor de reiniging van de smalste ruimtes tussen tanden en kiezen. De tandenstokers zijn stevig en flexibel waarbij beide uiteindes zijn geslepen voor de hoogste effectiviteit reiniging. Deze houten tandenstokers bevatten fluoride en een subtiele muntsmaak, zodat je een fris en schoon gevoel krijgt na het reinigen van het gebit.

   

  Hoe moet ik tandenstoken?

  1. Stap 1: Druk de tandenstoker met de rechte onderkant tegen je tandvlees aan. De platte zijkanten van tandenstokers bevinden zich tussen je tanden en/of kiezen.
  2. Stap 2: Beweeg de tandenstoker rustig tussen je tanden en kiezen. Doe dit zowel horizontaal als verticaal.
  3. Stap 3: Herhaal dit ongeveer vijf keer per tand of kies.
  4. Stap 4: Spoel je mond na afloop schoon met bijvoorbeeld water of mondspoelmiddel

  Let op: tandenstokers kun je slechts éénmaal gebruiken. Zorg dat je ze na afloop weggooit.