0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Didi | Kiesrijk.nl - Maandag 29 April 2024

  Waarom poetsen met een fluoridevrije tandpasta?

  Nu we steeds vaker steeds bewuster met onze algehele gezondheid en mondgezondheid bezig zijn, worden ook steeds vaker de voordelen van een fluoridevrije tandpasta onder de loep genomen. Waarom is het een goed idee om te poetsen met een tandpasta zonder fluoride? In deze blog geven we je hiervoor vijf redenen. Lees verder en je ontdekt welke dat zijn.

  Reden 1: een 100% natuurlijk mondverzorgingsproduct

  Voor veel mensen is het overstappen naar biologische producten niet zomaar iets van tijdelijke aard omdat dit toevallig een trend is, maar een heel bewuste keuze.

  Poetsen met fluoridevrije tandpasta past perfect binnen deze heel bewuste keuze. Fluoridevrije tandpasta wordt ontwikkeld zonder synthetische toevoegingen en wordt gemaakt van ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur komen. Dit maakt deze tandpasta tot een volledig biologisch en dus 100% natuurlijk mondverzorgingsproduct.

  Reden 2: een kleiner risico op fluorose

  De fluoride in tandpasta versterkt het tandglazuur en beschermt zo tegen zuuraanvallen na het drinken van zure dranken en het eten van zure voedingsmiddelen. Ook kan met het poetsen met een tandpasta met fluoride tandbederf worden voorkomen en kunnen beginnende gaatjes zich dankzij de fluoride in tandpasta herstellen.

  Een teveel aan fluoride binnenkrijgen kan in sommige gevallen echter leiden tot fluorose: verkleuringen van het tanden en kiezen. Het kan daarbij gaan om subtiele witte vlekken tot opvallende bruine vlekken. Het type verkleuringen hangt af van de mate van blootstelling aan fluoride.

  Met het poetsen met een tandpasta zonder fluoride verklein je het risico op fluorose. Kiezen voor een fluoridevrije tandpasta in plaats van een fluoriderijke tandpasta kan daarom daarmee samenhangen.

  Reden 3: een geschikt product voor mensen met allergieën

  Fluoride is een ingrediënt dat je vanwege de bewezen voordelen voor de gezondheid van een gebit in veel tandverzorgingsproducten aantreft. Net als dat voor veel andere ingrediënten (stoffen) kan gelden, zou het heel goed kunnen dat je precies voor fluoride allergisch bent.

  Ben jij iemand die niet tegen fluoride kan en heel veel tandpasta’s om die reden niet kunt gebruiken, dan is het vinden van een veilig te gebruiken alternatief zonder die stof van extra groot belang. Dat veilig te gebruiken alternatief is – je raadt het al – een fluoridevrije tandpasta. Met een fluoridevrije tandpasta kun je net zo effectief, mild, maar grondig en stressvrij je tanden poetsen als ieder ander.

  Even effectief als een tandpasta met fluoride

  Je poetst even effectief als een tandpasta met fluoride, omdat fluoridevrije tandpasta bestaat uit enkele zorgvuldig geselecteerde 100% natuurlijke ingrediënten (stoffen) als kruidenextracten, natuurlijke oliën en mineralen. Al deze stoffen werken samen om tandplak en tandbederf tegen te gaan, het tandvlees te verzorgen en de algehele mondgezondheid te bevorderen.

  Even mild, maar grondig als een tandpasta met fluoride

  Je poetst even mild, maar grondig als een tandpasta met fluoride, omdat tandpasta’s zonder fluoride vaak zeezout met zoutkristallen bevatten die de structuur van de tandpasta korrelig maken. Door te poetsen met deze korrelige tandpasta worden je tanden op een milde, maar grondige manier gereinigd. En wist je dat het zeezout bovendien de zelfreinigende werking van speeksel stimuleert, het zuur in de mond neutraliseert en het tandvlees versterkt?

  Even stressvrij poetsen als ieder ander die mét fluoride poetst

  Je poetst even stressvrij als ieder ander, omdat je niet bang hoeft te zijn voor een eventuele allergische reactie en je de zekerheid hebt dat je ook met behulp van een tandpasta zonder fluoride een even sterk en stralend gebit kunt creëren als met een tandpasta mét fluoride.

  Reden 4: een product zonder chemische en synthetische ingrediënten

  Behalve fluoride bevatten veel gewone tandpasta's vaak nog andere chemische en synthetische ingrediënten. Door te kiezen voor een 100% natuurlijke tandpasta zonder fluoride, word je daarom ook minder blootgesteld aan deze mogelijk schadelijke stoffen.

  Ervoor kiezen om een fluoridevrije tandpasta te gebruiken is niet alleen interessant voor mensen die bewust op zoek gaan naar producten die minder of geen chemische en synthetische stoffen bevatten en mensen die nauwelijks of helemaal niet tegen bepaalde chemische en synthetische stoffen kunnen, maar ook voor mensen met implantaten.

  Implantaten en fluoridevrije tandpasta

  Als je implantaten hebt, is het extra belangrijk om goed voor je gebit te zorgen. Dit doe je onder andere door met een speciale tandpasta voor implantaten te poetsen. Heb je een gebit bestaande uit implantaten, dan is het risico op het ontstaan van mondproblemen namelijk groter dan wanneer je een gebit hebt bestaande uit echte tanden en kiezen. Rondom een implantaat kunnen bij een slechte gebits- en mondverzorging namelijk te veel schadelijke bacteriën blijven zitten.

  Reguliere tandpasta's bevatten vaak een hoge concentratie fluoride en schurende middelen. Voor een gebit van echte tanden en kiezen zijn deze stoffen van toegevoegde waarde, maar voor een gebit van implantaten ligt dit net even anders.

  Zou je poetsen met een tandpasta met fluoride en schurende middelen terwijl je implantaten hebt, dan tasten deze stoffen de structuur van het materiaal in je mond aan. Het gevolg hiervan is dat schadelijke bacteriën zich nóg beter kunnen hechten aan je implantaten en het risico op tandvleesontsteking nóg groter wordt.

  Daarnaast zijn implantaten vaak gemaakt van titanium. Titanium reageert doorgaans slecht op met name de fluoride die in reguliere tandpasta zit. Die slechte reactie kan weer leiden tot gevoelig tandvlees, ontstoken tandvlees of zelfs tot een beschadiging aan de kaak. Ons advies is daarom om ook als je implantaten hebt te kiezen voor fluoridevrije tandpasta. Bij Kiesrijk.nl kun je onder meer kiezen uit:

  • De BlueM Tandpasta zonder fluoride die geen stoffen bevat die de metalen bevestigingen van implantaten kunnen beschadigen. De unieke formule bestaat uit onder andere actieve zuurstof en honing die de bacteriën in het gebit lokaliseren en onschadelijk maken en het tandvlees verzorgen. 
  • De Splat Professional Biocalcium Tandpasta die vrij is van fluoride en bio-actief calcium bevat dat de tandvleesgevoeligheid vermindert. De natuurlijke papaja enzymen in deze formule zorgen voor een tragere ontwikkeling van tandplak. 
  • De Curaprox Tandpasta Enzycal Zero Fluoride die geen fluoride bevat, geeft – net als alle andere enzycal tandpasta's – een boost geeft aan het antibacteriële, antivirale en antischimmel effect van het eigen speeksel. De tandpasta is vrij van NLS, voorkomt doordoor irritatie aan het tandvlees, is daardoor mild voor het mondslijmvlies en werkzaam tegen aften.

  Reden 5: een bewuste, ‘groene’ keuze

  Merken (bedrijven) die fluoridevrije tandpasta ontwikkelen als BlueM, Splat en Curaprox zijn zich negen van die tien keer ook heel bewust van hun ecologische voetafdruk en produceren hun producten daarom zo milieuvriendelijk mogelijk. Hoe ze dat doen? Door enkel te werken met 100% natuurlijke ingrediënten, bij de vervaardiging van hun producten enkel gebruik te maken van duurzame productiemethoden en de uiteindelijke producten te verpakken in (vrijwel) volledig biologisch afbreekbare verpakkingen.

  Door voor deze producten te kiezen, ben je dus niet alleen je verbeteren of in stand houden van je eigen welzijn, maar draag je ook actief bij aan het verbeteren van het welzijn van onze planeet.

  Fluoridevrije tandpasta bij Kiesrijk.nl

  Bij Kiesrijk.nl vind je een breed assortiment aan fluoridevrije tandpasta's. Weet je niet goed welke van de tandpasta's voor jouw situatie het best is om te kiezen? Heb je een andere vraag? Aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen door een berichtje te sturen naar: [email protected]. Op werkdagen krijg je binnen 24 uur antwoord. We horen graag van je en helpen je met alle plezier verder!

  Tips & adviezen voor een effectieve gebitsverzorging

  Recente artikelen